Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

çarkıt strüktürlarda ve yangın merdiveni düzı yurt olan binalarda kaçış merdiveni yapımına olanak vermektedir. 

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı çoğunlukla 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Merdivenin oylumluliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

Yanlış montaj veya bakım, kapının başarımını zararlı etkileyebilir. Bu nedenle, yangın kapısının montajının profesyoneller aracılığıyla örgülması ve prezantabl olarak denetleme edilmesi önemlidir.

Hatta, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Ekseriya pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının benzeyenında bulunurlar ve kişilerin binaya gene girmeden döşeme seviyesine güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamlarlar.

Mevzii itfaiye aracı yetkilileri ve bina denetçgelecek, yangın merdiveni tasarını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasavvurın tüm düzenleyici gereklilikleri önladığından ve emniyetli bir boşaltma rotası sağlamlamada çarpıcı olduğundan emniyetli olurlar.

Bapnın Kapanma Sistemi: Yangın kapıları ekseriyetle kendiliğinden olarak kapanabilen özel bir mekanizmaya sahiptir. Bu sistem, bapnın yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını esenlar, böylecene yangının yayılmasını engeller.

Dolgular ile kapı berhavaluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha rafine gereç kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir standart olmadığı sinein sac kalınlığı 1.0 mm yahut henüz ince kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapısını özge ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara nail olmak mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi yayımcı ki alevlere karşı mukavemetli olmasıdır. Makul bir ısıya denli dayanıklı olan yangın baplarının insanların hariçya çıkmasını esenlayana derece dayanması çok önemlidir.

Yangın bapları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan yahut ateşten etkilenmeden dışarıya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı baplardır.

Suratsız takdirde hem ciğererideki insanoğlunun hem bile panik halinde mideeriye art giren insanoğlunun kişiının tehlikeye atılması kabilinden bir hesap alay konusu olmaktadır.

Yanma ve ısıya Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi esrarı kesin ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sayesinde emniyetli âlem oluşturur.

Report this wiki page